Formular de căutare

Comunitati

COMUNITĂȚI

Ca parte a efortului comun împotriva efectelor negative generate de pandemia COVID-19, continuăm acțiunile de sprijin, prin donații pentru sectorul medical și pentru sectorul cultural independent.

Alături de oameni, ne implicăm în comunități!

Sistemul medical din România

BRD a donat 1,7 milioane de lei pentru sistemul medical din România.

1.700.000 lei donați pentru Fondul de Urgență pentru spitale lansat de Asociația pentru Relații Comunitare și rețeaua națională de Fundații Comunitare. Fondurile au fost donate pentru a asigura spitalelor echipamente de protecție medicală, teste Covid-19, dezinfectanți și aparatură medicală.

Asociația pentru Relații Comunitare și rețeaua de Fundații Comunitare sunt parteneri de tradiție ai BRD, implicați în cadrul programului de voluntariat Ziua V, derulat împreună cu angajații băncii.

„În lupta contra-cronometru cu coronavirusul, ONGurile și companiile au salvat cel puțin 2 săptămâni. Și mii de vieți.” Mădălina Marcu, Director Dezvoltare Resurse, Asociația pentru Relații Comunitare

Astfel, au fost distribuite:

  • 1 aparat de testare PCR și 3000 de teste Covid-19, care au fost distribuite Spitalului Municipal din Timișoara și care au făcut posibilă testarea urgentă, pe 7 aprilie, a bebelușilor infectați cu coronavirus și a personalului medical din maternitatea spitalului;
  • 2 ventilatoare invazive trimise la spitalul din Buzău;
  • 2 ventilatoare invazive pentru spitalul din Făgăraș;
  • combinezoane, măști, teste rapide au fost expediate la spitalele din Iași;
  • combinezoane de lungă durată, pulxosimetru, tensiometru digital duo control, aparat EKG, măști FFP2, stetoscop pentru spitalul din Vâlcea;
  • 1 ventilator invaziv și echipamente de protecție au fost trimise la Spitalul de Urgență din Galați;
  • 100 de combinezoane și 200 de ochelari de protecție pentru personalul medical care face triajul la graniță, în județul Bihor;
  • 2 monitoare ATI pentru medicii de la SMURD Zalău;
  • 2350 de costume de ATI, formate din măști FFP2&FFP3, botoși, combinezoane ATI și mănuși, distribuite în spitale din toată țara.

DONEAZĂ ȘI TU

Asociația pentru Relații Comunitare
RO15BRDE130SV60971961300, donații în lei

Artistii independenţi merg mai departe

 

BRD şi Fundaţia9 au lansat Artists Rooms, fondul care ajută artiştii independenţi să meargă mai departe.

Una dintre categoriile profesionale cele mai afectate, în contextul COVID-19, este cea a artiștilor și a lucrărilor culturali independenți. În acest context de incertitudine și nesiguranță financiară, BRD şi Fundația9 - fundaţia culturală a BRD, au lansat programul ARTISTS ROOMS, un fond de finanţare pentru producție și creație artistică în condiții de izolare.

Artişti independenți sau grupuri de artiști, aflați în dificultate în această perioadă, au depus peste 500 de proiecte din variate domenii culturale sau creative (muzică, dans, artele spectacolului, arte vizuale și new media, jurnalism cultural, literatură sau proiecte transdisciplinare).

BRD a alocat pentru acest proiect 300.000 lei, iar Fundaţia9 a obținut 65.000 lei de la Ministerul Culturii și speră ca și alte instituţii publice sau companii să se alăture iniţiativei. Pe lângă acest fond, BRD şi Fundaţia9 vor pune la dispoziţia artiştilor câştigători spaţiul Rezidenţei BRD Scena9, centrul nostru cultural din Bucureşti, pentru a prezenta proiectele şi offline, după ce restricţiile se vor ridica şi vieţile noastre vor reveni la normal.

Robotică

Ce fac roboticienii în timpul pandemiei?
Peste 50 de echipe de robotică din toată țara care fac parte din programul BRD FIRST Tech Challenge implementat de Asociația Nație Prin Educație sunt activ implicate pentru a veni cu soluții concrete de ajutor pentru criza pe care o traversăm. Cum poate fi pusă robotică în slujba oamenilor, cum își pot folosi acești copii cunoștințele, experiența competițiilor de robotică la care au participat până acum și dotarea pe care o au la dispoziție? Sunt întrebări la care robotiști din toată țara, ghidați de mentori, au gasit răspunsuri concrete și utile, în paralel cu lecțiile online la care sunt prezenți.
Printre soluţiile găsite se numără: producția de viziere, cu printare 3D si hand-made, care se pot folosi imediat, iar pentru acestea există deja cereri sosite de la farmacii, medici de familie, serviciile de ambulanță și medici de la urgență din diferite spitale din țară; sunt echipe care și-au cedat imprimantele 3D care sunt acum folosite pentru producerea de piese pentru aparate de ventilație mecanică, susținute de inițiative private din diferite orașe din țară.