Formular de căutare

Mediu

Ca parte a Grupului Société Générale, un lider în domeniul finanțării schimbărilor climatice, BRD își propune ca prin activitățile, amprenta și acțiunile în societate pe care le sprijină, să aibă un impact pozitiv asupra mediului.

În calitate de partener de încredere, dedicat transformării pozitive, Grupul este ghidat de patru valori fundamentale, Spiritul de echipă, Inovația, Responsabilitatea și Angajamentul și promovează comportamentul și abilitățile corespunzătoare pe care dorește să le vadă angajaților săi.

Scopul Grupului este de a stabili o cultură a responsabilității și cel mai strict cadru de control și conformitate în sectorul bancar.

Pentru a atinge un astfel de obiectiv pe partea de activitate, BRD a adoptat o abordare holistică, cu perspectivă pe termen lung și a integrat în procesul său decizional evaluarea clienților și tranzacțiilor, din perspectiva riscurilor de mediu și sociale (E&S).

Deoarece încălcările E&S pot prezenta riscuri pentru Bancă, acestea fac obiectul unui proces de identificare, evaluare, prevenire și/sau atenuare a acestora.

În acest sens, banca a implementat în cadrul său normativ intern o procedură dedicată de evaluare și abordare a riscurilor de mediu și sociale.

Aceste procese implică, de asemenea, aplicarea celor 12 politici sectoriale E&S ale Grupului Societe Generale și a Ghidurilor generale pentru aspectele E&S. De asemenea, BRD se aplică din 2009 în evaluarea tranzacțiilor care intră în domeniul de aplicare, Principiile Equator.

Managementul riscurilor E&S suportate de activități sunt combinate cu acțiuni de identificare a oportunităților de afaceri cu impact pozitiv și de finanțare. BRD este gata să sprijine clienții și tranzacțiile, care vizează un obiectiv net pozitiv asupra mediului sau sunt angajați în dezvoltarea durabilă a afacerii.

Sectoarele de activități considerate ca motoare ale dezvoltării durabile sunt eficiența energetică, tranziția energetică, managementul deșeurilor, tratarea apei, mobilitatea curată, companiile cu economie regenerativă/circulară, dezvoltările sau achizițiile imobiliare verzi, finanțarea cu impact social.

 

Dacă doriți să trimiteți o cerere de sponsorizare,
vă rugăm să completați formularul:

Completați formularul