Formular de căutare

Înapoi la Newsroom

FORD OTOSAN ROMÂNIA SRL A OBȚINUT UN CREDIT DE 435 MILIOANE DE EURO DE LA UN SINDICAT BANCAR CONDUS DE SOCIÉTÉ GÉNÉRALE ȘI BRD

26 Mar 2024

Comunicat de presă
București, 26 martie 2024

Ford Otosan Romania SRL, subsidiară a Ford Otosan A.Ș., a încheiat un contract de credit în valoare de 435 de milioane de euro pe termen de 7 ani.

Împrumutul va contribui la finanțarea viitoarei generații a Ford Transit Courier și Ford Tourneo Courier, precum și pentru lansarea noului Ford Puma, inclusiv a variantelor complet electrice ale acestor modele, la uzina Ford Otosan din Craiova.

Société Générale și filiala sa din România, BRD, au acționat în calitate de Coordinating Mandated Lead Arrangers și Bookrunners în cadrul tranzacției, la care a participat, de asemenea, și un grup important de bănci internaționale și românești.

Gül Ertuğ, CFO-ul Ford Otosan, a spus: "Uzina noastră de la Craiova joacă un rol semnificativ în stabilirea poziției de lider a Ford Otosan în producția de vehicule electrice în Europa. Suntem încântați să anunțăm semnarea unui acord de credit sindicalizat pentru finanțarea proiectelor de investiții în curs, în vehicule și inginerie la uzina de la Craiova, pentru a materializa planurile noastre de creștere în Europa. Acest credit este un pas strategic care evidențiază importanța uzinei de la Craiova în planurile de viitor ale Ford Otosan. Mulțumim Société Générale, BRD și tuturor băncilor din sindicat pentru încrederea acordată, pentru colaborare și pentru contribuția lor la viitorul Ford Otosan."

Batu Çetin, Chief Regional Officer și CEO al Société Générale pentru Türkiye & CIS, a declarat: "Suntem mândri să ne demonstrăm sprijinul pentru extinderea companiilor turcești în Europa, împreună cu eforturile lor îndreptate către tehnologiile de ultimă generație, mai sustenabile. Tranzacția reflectă sprijinul Grupului Société Générale pentru tranziția energetică și reprezintă un pas important în direcția continuării relației noastre pe termen lung cu Ford Otosan.”

Maria Rousseva, CEO-ul BRD Groupe Société Générale, a declarat: "Suntem încântați să finanțăm acest proiect important, care reprezintă un pas semnificativ către electrificarea industriei auto din România. Dispunem de toate resursele, know-how-ul și experiența necesare pentru a susține proiecte cheie pentru economia românească, așa cum este cel dezvoltat la Ford Otosan Craiova."


-----

BRD - Groupe Société Générale operează o rețea de 423 de unități. Activele totale ale băncii se ridicau, la sfârșitul lunii decembrie 2023, la 81,4 miliarde RON.

BRD face parte din Grupul Société Générale, unul dintre cele mai mari grupuri europene de servicii financiare și un actor major în economie de peste 150 de ani. Grupul are 126.000 de angajaţi în 65 de ţări şi 25 de milioane de clienţi în întreaga lume, în trei activităţi complementare: 

- Retail banking în Franţa, private banking și asigurări
- Global Banking şi Soluţii pentru Investitori 
- Retail banking internaţional, Servicii de mobilitate și leasing

Articole asemănătoare