Formular de căutare

Drumul Banilor
Cum să faci cumpărături deștepte

Cum să faci cumpărături deștepte

Cumpărăturile istețe sunt acele cumpărături prietene cu bugetul tău personal. Cele care te ajută să economisești bani, atunci când cheltui, și cele care te bucură pe termen lung. 
Un cumpărător deștept este cel care NU rămâne „cu mai multă lună la final de salariu” și care nu face cumpărături sub impuls, pe care le regretă a doua zi (că i-au făcut gaură în portmoneu, sau a luat ceva de care chiar nu avea nevoie și nici nu va folosi). 

Citeste mai mult

Ce face banca cu economiile tale?

Cum funcționează o bancă și din ce face ea venituri? Cum s-a schimbat de-a lungul timpului modul în care fac bani băncile în România? De ce avem dobânzi mai mari în România decât în alte țări? Cum vede banca relația cu consumatorul și economiile lui? În ce monedă să îți păstrezi veniturile și ce greșeli să nu faci, când economisești și investești? 

Banii în cuplu: la comun sau separat?

Sunt căsătorită cu soțul meu de 27 ani și avem împreună 4 copii.

La începutul căsătoriei, am încercat varianta "fiecare cu banii lui”. Dar după primele luni, ne-am dat seama că nu funcționează. Eu sunt cheltuitoare, el este econom

Ce face banca atunci când ești fraudat?

În episodul trecut, pe Drumul Banilor, am vorbit despre securitatea plăților online și cum poți să previi fraudele din mediul online. Pentru episodul de astăzi, ne-am gândit că ar fi foarte utilă o discuție cu specialiști antifraudă care să ne facă să înțelegem care este perspectiva băncii și responsabilitatea acesteia când vorbim despre securitatea plăților pe internet.

Invitați sunt Laura Popescu și Bogdan Neguț, specialiști cu peste 17 ani de experiență în sistemul bancar, dintre care ultimii 10-12 în zona de antifraudă. Ambii fac parte din echipa Antifraudă a BRD, Laura ocupându-se de zona de prevenție, iar Bogdan de cea de gestionare a investigațiilor. 

Cum să nu te frigi când cumperi pe internet

Navighezi pe internet sau faci diferite plăți și tranzacții online, considerând că acestea sunt sigure și nu te expui la riscuri. Da, acesta ar fi tabloul ideal, însă în realitate nu se întâmplă întotdeauna la fel. 
Pentru că poți fi foarte ușor păcălit să trimiți bani către persoane sau firme necunoscute, tu crezând că faci o plată către un prieten, sau pentru un produs pe care vrei să ți-l cumperi online. Cu alte cuvinte, să căscăm bine ochii înainte de a deschide portofelul.
Dar ce să facem concret înainte, în timpul și după ce realizăm o plată online?