Formular de căutare

Drumul Banilor
Și copiii tăi merită economii

Și copiii tăi merită economii

În sondajele privind economisirea la români, preocuparea de a economisi pentru viitorul copiilor apare printre primele trei obiective (alături de a economisi pentru ”zile negre” și situații neprevăzute).
Și este normal să îți dorești ce este mai bun pentru copilul tău. Vrei să se descurce singur la 18 ani, să urmeze facultatea pe care și-o dorește, în orașul sau țara pe care o alege, sau să își deschidă o afacere. De aceea este bine să aibă o sumă de bani, cu care poate decola în siguranță să-și împlinească visurile.
Fiind un obiectiv pe termen lung, totul ține doar de comportamentul tău ca părinte, adică de perseverența ta în a economisi lunar bani, pentru acest scop. Nu contează atât de mult suma economisită lunar, important este să o pui deoparte. Și apoi, să nu te atingi de acești bani, indiferent ce urgențe ai, sau prin ce momente mai bune sau mai rele treci prin viață.
Mulți vor spune: de unde să economisim, că nu ne ajung banii de pe azi pe mâine. 
Se pot însă strânge sume importante pentru copil și doar din alocația lui (cea primită de la stat).
Ca să fii perseverent în economisire și să nu fii deturnat de la scopul final, va trebui să pui deoparte aceasta sumă imediat ce ai încasat alocația. O virezi separat într-un cont (la majoritatea băncilor din piață ai posibilitatea să setezi automat acest transfer) sau o pui     într-un plic, pe care ai scris ”banii lui Andrei la 18 ani”.

Citeste mai mult

Cum să NU trăiești doar din salariu

Cu toții ne dorim să ne mărim veniturile. Pentru a putea acoperi cheltuielile în creștere, pentru a plăti datoriile, pentru a putea economisi mai mulți bani pentru copii sau pensie sau pentru a atinge independența financiară.

Cu bugetul tău la tratament

Educația financiară a început de puțin timp să se studieze în școală (și aceasta, momentan, doar la nivel opțional). De aceea, modelele parentale contează, fiindcă de obicei copiii vor copia atitudinea unuia dintre părinți, când vor fi mari. Sau pe cea a altora din anturaj, care îi influențează.

Ce NU am învățat din crizele financiare care au trecut

Criza financiară este o perioadă în care nivelul de trai se înrăutățește. O perioadă în care scade consumul, scade cererea de produse și servicii și atunci scade producția, creste șomajul, scad veniturile.